top of page
DSC01130.JPG

Sila ambil perhatian sebelum dan semasa sesi penggambaran

1. Minta isikan perut  bayi, cuba  selesaikan penyusuan 15 minit sebelum kami sampai

 

2. Untuk ibu yang menyusui bayi, kami mencadangkan agar bayi boleh menyusu dengan botol sebelum dan semasa sesi gambar.

 

3. Tukar lampin baru untuk bayi

4. Sila mandikan bayi atau bersihkan bayi dengan tuala, kerana rambut dan kulit yang terlalu berminyak tidak akan menghasilkan hasil fotografi yang baik. Selalunya bayi yang dimandi dan selesa akan berada dalam mood yang baik

5. Jikalau boleh, sediakan kawasan seluas kira-kira 2.5m x 2.5m untuk kami

6.Harap boleh ringankan suara atau elakkan bunyi kuat semasa sesi penggambaran untuk mengelakkan pergerakan bayi secara tiba-tiba atau membangunkan bayi.

 

7. Ibu bapa digalakkan untuk menyaksi sesi foto pertama bayi anda tetapi harap jangan masuk ke kawasan sesi penggambaran kami kerana kami tidak ingin melewatkan momen istimewa bayi anda.

8. Untuk potret keluarga, kami mencadangkan ibu bapa untuk memakai pakaian yang sepadan sekeluarga dan warna yang tidak terlalu kelap, mummy juga digalakkan untuk memakai sedikit solekan ringan.

**Perhatian tambahan SOP Covid

*Untuk keselamatan, setiap orang diminta memakai topeng dan jarak 2-3 meter sepanjang masa sesi penggambaran. Kami juga menggalakkan agar jumlah orang di sekitar kawasan pemotretan tetap minimum.
Untuk makluman anda, semua ahli pasukan kami telah diberi vaksin sepenuhnya. Kami akan membersihkan semua alat peraga kami yang bersentuhan dengan bayi sebelum dan selepas setiap sesi dan kami juga akan membersihkan tangan kami sebelum mengendalikan bayi.
Pemahaman anda akan sangat dihargai. Terima kasih

bottom of page